Tips DIY Soap Lab

YES! Heb jij het DIY Soap Lab van VOGUE Girl in huis? Super leuk, want nu kan je je eigen zeepjes gaan maken! De kleurtjes zijn vet mooi, de vormpjes super schattig en de geuren héél lekker. Ben je er klaar voor? Laten we beginnen!

Maak je eigen zeepjes

Stap 1: Zet alle onderdelen uit het pakket op tafel en leg hier een grote kom en eetlepel naast. 

Stap 2: Vul de grote kom met 1 zeepbakje en voeg hier 4 eetlepels water aan toe.

Stap 3: Roer met de eetlepel het water goed door de zeep.

Stap 4: Kneed de zeep goed met je handen, vul de vormpjes voorzichtig en laat de zeep 4 uur drogen. 

Stap 5: Na 4 uur kan je de zeepjes voorzichtig uit de vormpjes drukken. Je bent nu klaar en hebt zojuist je eigen zeepjes gemaakt!

DIY tips

Tip 1: Heb je 4 uur gewacht? Door te drukken op de onderkant van de mal en het vormpje (dus niet waar je het zeepje voelt) kun je de vormpjes gemakkelijk verwijderen zonder ze te beschadigen. 

Tip 2: Maak twee bakjes, een met de roze zeep en een met de paarse zeep. Nu kun je zeepjes in twee kleuren maken! Maak bijvoorbeeld de helft van de vlinder roze en de andere helft paars. 

Tip 3: Met een saté prikker kun je voorzichtig figuurtjes aanbrengen in de zeepjes vóórdat je ze laat indrogen. Eerst vul je de vormpjes met zeep en daarna kun je met een saté prikker voorzichtig stipjes of streepjes aanbrengen. Misschien kun je zelfs wel je naam of voorletters schrijven!

Tip 4: Glitter zeepjes maken? Haal een potje met glitters en meng deze door de kom met zeep en water voor sprankelende zeepjes!

Tip 5: De zeepjes zijn super leuk om cadeau te geven aan je moeder/oma/buurvrouw/vriendin. Laat ze goed drogen en verpak ze daarna met een mooi lintje. 

We zijn super benieuwd naar het eindresultaat! Deel je jouw zeepjes ook met ons? Plaats je foto op insta en gebruik #voguegirlnl!

1